Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554
Sóc l’Ana Amengual, dietista-nutricionista del Centre Júlia Farré i autora del blog biografiadeunplato.com, i avui tinc el plaer de presentar-te el meu primer llibre “Pon orden en tu cocina”.

En ell resolc el dubte més comú que ens plantegen els pacients en consulta: Com he alimentar-me per cuidar-me i mantenir-ho per sempre?

El secret és saber planificar, organitzar i endreçar tant la cuina com els hàbits. Crear una nova manera de “fer les coses” mitjançant la repetició de petites conductes que ens ajuden a cuidar-nos. Al llarg del llibre desenvolupo cadascuna d’aquestes accions:

  • Quins aliments són saludables i com organitzar un menú saludable setmanal (inclou plantilla).
  • Com transformar un menú en una llista de la compra (inclou plantilla).
  • Passos a seguir per fer una bona compra i aprendre a llegir les etiquetes dels productes per escollir el millor.
  • Com mantenir la cuina en les millors condicions d’higiene.
  • Conèixer la millor manera de manipular i conservar els aliments perquè siguin més segurs.
  • Conèixer quant temps de vida útil tenen els diferents aliments.
  • Endreçar i organitzar els diferents espais de la cuina (rebost, emmagatzematge, nevera, congelador …).
No et perdis aquesta entrevista que m’ha fet la Júlia on responc a preguntes sobre el llibre:

Per què vaig decidir escriure Pon orden en tu cocina?

capítol llibre Ana Amengual
A la consulta, en moltes ocasions venen persones amb infinitat de dubtes sobre alimentació: Quina marca és millor comprar ?, Quant de temps dura això a la nevera un cop obert?, Quina és la millor manera de descongelar? I aquest aliment , és saludable ? Què puc menjar entre hores? i un llarg etcètera.

Avui en dia parlem i sentim parlar sobre alimentació a tot arreu, envoltats d’amics, familiars i fins i tot a la tele i a les xarxes socials. Cada vegada hi ha opinions més diverses sobre el tema, hi ha dietes més estrafolàries i sembla impossible treure en clar com podem cuidar-nos a través de l’alimentació.

Vaig decidir deixar de banda els mites sobre dietes, el “nutricionisme” i els miracles i vaig decidir centrar-me en cada petita acció i gest que converteix l’alimentació en un hàbit saludable. Menjar bé es basa en saber quins aliments són sans, com organitzar el dia a dia, com sobreviure a la compra en un mercat ple de trampes ultraprocessades i tenir cura de la higiene i l’ordre de la cuina.

És una guia pràctica, senzilla i didàctica

contingut del llibre
El meu objectiu ha estat desenvolupar una “guia” per agafar de la mà a totes aquelles persones que es proposen d’una vegada per totes organitzar la seva cuina i la seva alimentació per crear una relació sana amb el menjar.

En les primeres pàgines, dono eines per crear un menú setmanal i a continuació, acompanyo al lector al llarg de la compra per escollir el millor del mercat, detallant què mirar per escollir un aliment fresc de qualitat i què mirar l’envàs d’un producte envasat. Després, dono pautes sobre quins passos seguir en arribar a casa per conservar tots els productes, per tal d’evitar toxiinfeccions alimentàries i ampliar al màxim la vida útil dels aliments.

Un altre gran benefici de tenir totes aquestes idees clares és que evitem el malbaratament alimentari i estalviem diners.

També explico com fer servir, netejar i desinfectar les diferents zones i estris de cuina per tenir un espai més higiènic i segur. Finalment, acabo detallant com organitzar la cuina, per aprofitar al màxim cada zona i convertir-lo en un lloc atractiu i agradable que et convidi a dedicar temps i estima als teus aliments.

On comprar Pon orden en tu cocina?

El trobaràs a llibreries físiques, com per exemple a Casa del Llibre o Fnac. 

Si t’animes a llegir-lo …

Et convido a deixar la teva opinió, experiència o explicar a qui ho recomanaries a google o amazon perquè altres persones puguin conèixer-lo.

Ana Amengual

Ana Amengual

Dietista-nutricionista

× Concertar visita por whatsapp