933486557    C/ Balmes 172 Principal 2ª 08006 – Barcelona 646653783 info@juliafarre.es
   Sóc l’Ana Amengual, dietista-nutricionista del Centre Júlia Farré i autora del blog biografiadeunplato.com, i avui tinc el plaer de presentar-te el meu primer llibre “Pon orden en tu cocina”.

   En ell resolc el dubte més comú que ens plantegen els pacients en consulta: Com he alimentar-me per cuidar-me i mantenir-ho per sempre?

   El secret és saber planificar, organitzar i endreçar tant la cuina com els hàbits. Crear una nova manera de “fer les coses” mitjançant la repetició de petites conductes que ens ajuden a cuidar-nos. Al llarg del llibre desenvolupo cadascuna d’aquestes accions:

   • Quins aliments són saludables i com organitzar un menú saludable setmanal (inclou plantilla).
   • Com transformar un menú en una llista de la compra (inclou plantilla).
   • Passos a seguir per fer una bona compra i aprendre a llegir les etiquetes dels productes per escollir el millor.
   • Com mantenir la cuina en les millors condicions d’higiene.
   • Conèixer la millor manera de manipular i conservar els aliments perquè siguin més segurs.
   • Conèixer quant temps de vida útil tenen els diferents aliments.
   • Endreçar i organitzar els diferents espais de la cuina (rebost, emmagatzematge, nevera, congelador …).
   No et perdis aquesta entrevista que m’ha fet la Júlia on responc a preguntes sobre el llibre:

   Per què vaig decidir escriure Pon orden en tu cocina?

   capítol llibre Ana Amengual
   A la consulta, en moltes ocasions venen persones amb infinitat de dubtes sobre alimentació: Quina marca és millor comprar ?, Quant de temps dura això a la nevera un cop obert?, Quina és la millor manera de descongelar? I aquest aliment , és saludable ? Què puc menjar entre hores? i un llarg etcètera.

   Avui en dia parlem i sentim parlar sobre alimentació a tot arreu, envoltats d’amics, familiars i fins i tot a la tele i a les xarxes socials. Cada vegada hi ha opinions més diverses sobre el tema, hi ha dietes més estrafolàries i sembla impossible treure en clar com podem cuidar-nos a través de l’alimentació.

   Vaig decidir deixar de banda els mites sobre dietes, el “nutricionisme” i els miracles i vaig decidir centrar-me en cada petita acció i gest que converteix l’alimentació en un hàbit saludable. Menjar bé es basa en saber quins aliments són sans, com organitzar el dia a dia, com sobreviure a la compra en un mercat ple de trampes ultraprocessades i tenir cura de la higiene i l’ordre de la cuina.

   És una guia pràctica, senzilla i didàctica

   contingut del llibre
   El meu objectiu ha estat desenvolupar una “guia” per agafar de la mà a totes aquelles persones que es proposen d’una vegada per totes organitzar la seva cuina i la seva alimentació per crear una relació sana amb el menjar.

   En les primeres pàgines, dono eines per crear un menú setmanal i a continuació, acompanyo al lector al llarg de la compra per escollir el millor del mercat, detallant què mirar per escollir un aliment fresc de qualitat i què mirar l’envàs d’un producte envasat. Després, dono pautes sobre quins passos seguir en arribar a casa per conservar tots els productes, per tal d’evitar toxiinfeccions alimentàries i ampliar al màxim la vida útil dels aliments.

   Un altre gran benefici de tenir totes aquestes idees clares és que evitem el malbaratament alimentari i estalviem diners.

   També explico com fer servir, netejar i desinfectar les diferents zones i estris de cuina per tenir un espai més higiènic i segur. Finalment, acabo detallant com organitzar la cuina, per aprofitar al màxim cada zona i convertir-lo en un lloc atractiu i agradable que et convidi a dedicar temps i estima als teus aliments.

   On comprar Pon orden en tu cocina?

   El trobaràs a llibreries físiques, com per exemple a Casa del Llibre o Fnac. A continuació et deixo un enllaç al llibre en Amazon, per si vols comprar-ho de forma online. A més, tindràs accés a les primeres pàgines del llibre.
   Si t’animes a llegir-lo …

   Et convido a deixar la teva opinió, experiència o explicar a qui ho recomanaries a google o amazon perquè altres persones puguin conèixer-lo.

   Ana Amengual

   Ana Amengual

   Dietista-nutricionista

   × Clic para concertar visita por whatsapp