Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554
Roses i llibres mai falten el 23 d’abril a Catalunya. És del Dia Internacional de Llibre i es caracteritza per una jornada especialment festiva. El Dia de Sant Jordi els carrers s’omplen de paradetes amb llibres i roses per regalar als amics i familiars.

Les dietistes-nutricionistes del Centre Júlia Farré hem fet una llista dels llibres que més ens agraden sobre alimentació saludable. Els recomanem tant a aquelles persones que encara no han fet el pas a millorar els seus hàbits alimentaris com a les que ja cuiden la seva alimentació però volen informació fiable recomanada per professionals.

Las emociones se sientan a la mesa (De Lara Lombarte y Yolanda Fleta)

llibres per sant jordi coaching
Quan comprem, cuinem, pensem en aliments o busquem receptes no només influeix en les nostres decisions nostres coneixements o creences sobre nutrició, o els hàbits amb els quals hem crescut i viscut al llarg de la nostra vida. Sens dubte, també les nostres emocions ens condueixen a prendre certes decisions ia buscar aliments o sabors concrets.
Ara mateix, com et sents? Sents alegria, avorriment, estrès, por, tristesa, ràbia o amor? En aquest llibre trobaràs descrites cadascuna d’aquestes emocions, com influeixen en les nostres decisions alimentàries quan les sentim i més, ens donen opcions i receptes saludables que poden completar aquestes sensacions o dit d’una altra manera, saciar la nostra gana emocional.

Los 10 superalimentos verdaderos (De Carlota Mañez y Mónica Carreira).

Esperes que aquest llibre parli del açai, la moringa, l’oli de coco, de la maca o les baies de goji?

No, no parla d’aquest tipus d’aliments, parla de superaliments DE VERITAT. Tracta extensament 10 aliments fantàstics dels de tota la vida, que tenen grans beneficis i estan molt més a l’abast de nosaltres i de la nostra butxaca que els superaliments que estan ara tan de moda i són tan difícils de trobar (i caríssims, perquè els porten de mooolt lluny).

Són aliments que segur que coneixes i és molt probable que ara mateix els tinguis a la teva cuina, dins de la nevera o al rebost.

llibre los 10 superalimentos verdaderos
Sobre aquests fantàstics aliments ens explica:

  • Quins són els seus beneficis per a la nostra salut,
  • Què compostos els fa tan especials,
  • Quina és la millor manera de comprar-los i conservar-los,
  • Com podem consumir per obtenir els seus beneficis i consells pràctics per a portar a la nostra dieta,
  • Idees de receptes per gaudir-los al màxim.

La salud en tu plato. (De Lidia Folgar).

llibres recomenats sant jordi
Es tracta d’un manual superpràctic i amb un llenguatge molt fàcil d’entendre que recomano a tots aquells que vulgueu aprendre a menjar de manera sana i intel·ligent.

Quan ho llegeixis trencaràs amb la idea de dieta estricta, coneixeràs millor l’alimentació saludable i com gestionar-la en el teu dia a dia.

El punt més fort d’aquest llibre és que conté moltíssimes receptes saludables i fàcils de fer perquè gaudeixis d’una alimentació sana i coherent.

No et perdis aquest super sorteig de 6 llibres per al dia de Sant Jordi

Des del Centre Júlia Farré sortegem aquests llibres:

  • “Les emocions es sentin a la taula”
  • “Els 10 superaliments veritables”,
  • “La meva dieta ja no coixeja”,
  • “La bona nutrició”,
  • “Coaching nutricional per a nens i pares”
  • “La salut al teu plat”.

Coaching nutricional para niños y padres (De Yolanda Fleta y Jaime Giménez).

Canviar els hàbits per cuidar-nos no és tasca fàcil, requereix de temps i planificació i estar preparats i decidits per fer tot un seguit de canvis que contribueixen a tenir una millor salut, però al cap i a la fi són canvis.

Quan a això li sumes la maternitat o la paternitat pot complicar-se la història.

Alguna vegada has intentat que els teus fills mengin sa i no ho has aconseguit? Aquest llibre aporta informació nutricional i estratègies de coaching nutricional per aconseguir que els nostres fills mengin sa (com nosaltres, és clar, sempre hem de donar exemple), se sentin bé amb aquest tipus d’alimentació i desenvolupin la seva intel·ligència emocional.

llibre coaching nutricional

La buena nutrición. (De Victoria Lozada).

llibre la buena nutrición de Victoria Lozada
És un llibre molt complet, tracta molts temes que engloben l’alimentació.

A la primera part del llibre parla de forma clara i transparent sobre què és menjar sa, perquè no té sentit viure comptant calories, la importància d’una alimentació conscient i quins riscos comporta fer una dieta restrictiva entre d’altres.

La segona part del llibre és més pràctica en què ens dóna consells per anar a comprar, la planificació setmanal i per elaborar un menú saludable. També parla sobre altres aspectes importants com la gana emocional i la interpretació d’etiquetes.

Mi dieta ya no cojea. (De Aitor Sánchez).

Què són els aliments reals? Com podem diferenciar un processat saludable d’un no saludable? Què és menjar sa? Com podem comprar i elaborar els nostres menús de forma saludable?

“MI DIETA YA NO COJEA” és la resposta a totes aquestes preguntes.

A més dóna pautes per menjar de forma saludable fora de casa, què podem escollir quan estem en un restaurant i què podem fer en el nostre dia a dia per menjar reduint l’impacte mediambiental, social i respectar els drets humans.

Si la teva excusa per no menjar sa és “no tinc temps” o “no sé fer-ho” o “no sé per on començar”, aquesta és la teva guia definitiva de nutrició pràctica.

mi dieta ya no cojea

Vegetarianos con ciencia. (De Lucía Martínez).

vegetarianos con ciencia
Personalment, considero aquest llibre com la “Bíblia” del vegetarianisme.

No hi ha persona vegetariana que surti de visitar-se amb mi a la qual no li nombri aquest llibre i per sort, cada vegada hi ha més persones que ja l’han llegit i això es reflecteix en la seva alimentació i en el seu coneixement sobre aquest tipus d’alimentació.

T’ho recomano tant si alguna vegada t’has plantejat ser vegetarià i tens por de que hi hagi algun risc en la teva salut com si ja has abandonat el consum de carn, peix o ous però no saps molt bé com equilibrar els teus plats i quines possibles mancances pots tenir i com resoldre-les.

També aconsello la seva lectura als pares i avis de joves que passen al vegetarianisme perquè vegin, a través d’estudis científics, com les persones vegetarianes (amb una alimentació ben pautada) no tenen més mancances que les persones omnívores (per exemple, les persones vegetarianes no tenen major risc d’anèmia o osteoporosi) i així es treguin la por.

Tens dubtes sobre aquest tipus de dieta? Vols tenir informació fiable i veraç? No t’ho pots perdre.

Más vegetales menos animales. (De Julio Basulto y Juanjo Cáceres).

Menjar més vegetals i menys animals? Pensaràs, “això serà sobre vegetarianisme”. Doncs no.

La ciència ha demostrat que consumir més productes d’origen vegetal, reduir els d’origen animal i consumir res o gairebé res de productes superflus, es relaciona amb una millor qualitat de vida i major esperança de vida.

Aquest llibre parla tant d’aspectes històrics com de les conclusions dels estudis científics recents entorn a l’alimentació, i també de la importància de les qüestions ambientals, ètiques i econòmiques que donen suport a aquesta pauta alimentària.

llibre más vegetales menos animales

Mi dieta cojea. (De Aitor Sánchez).

mi dieta cojea

Actualment hi ha una sobreinformació sobre alimentació saludable. Que si això produeix càncer, que si la fruita més tard de les 6 engreixa, que si els aliments orgànics són més nutritius … Què hi ha de cert en totes aquestes teories?

Tractar de trobar la veritat absoluta sobre alimentació saludable és complicat, cada un diu la seva i tot està ple de contradiccions, per exemple, uns diuen que els lactis són dolentíssims i molt nocius, i d’altres que si no consumim lactis ens faltarà calci i patirem osteoporosi. Tens molts dubtes d’aquest tipus? Sens dubte, aquest és el teu llibre.

“Mi dieta cojea” recull els mites més comuns i els resol en base al que diu l’evidència científica.

Aprender a comer solo. (De Lidia Folgar).

baby led weaning lidia Folgar
Aquest llibre està recomanat tant per a pares, mares o familiars amb nens petits, com per a professionals que treballin amb ells (dietistes-nutricionistes, pediatres, mestres …). En ell, des de l’evidència científica, et s’endinsa en una manera no tan coneguda d’introduir els aliments als nadons: el Baby Led weaning (BLW).

El llibre està estructurat en diversos blocs, des de la base del BLW, seguit de la part pràctica on parla de la introducció de cada un dels aliment fins a la resolució de certs dubtes al voltant del BLW. Sense oblidar que inclouen 50 receptes per dur a terme tot el que s’ha explicat amb anterioritat.

Comer atentos. (De Jan Chozen).

“Comer atentos” ens dóna l’oportunitat d’explorar les nostres diferents fams i connectar així amb l’alimentació intuïtiva. Aquest llibre ens fa entendre que els “hauria de” i les “prohibicions” res tenen a veure amb una alimentació saludable.
Si vols tornar a connectar amb tu i amb les teves sensacions reals per millorar la teva relació amb la teva alimentació, la Marta García, psicòloga del centre, et recomana aquest llibre.
libro comer atentos
Espero que aquesta selecció de llibres us ajudi a l’hora de triar el vostre el proper dia de Sant Jordi. Des del Centre de nutrició Júlia Farré, us animem a incloure un (o més) d’ells a la vostra biblioteca, per portar una alimentació més saludable i reforçar els bons hàbits alimentaris.
Ana Amengual

Ana Amengual

Dietista - Nutricionista

× Concertar visita por whatsapp