933486557    C/ Balmes 172 Principal 2ª 08006 – Barcelona 615521221info@juliafarre.es

   Mª del Mar Cinto

   PSICÒLOGA SANITARIA

   Mª del Mar Cinto

   Segueix-me a les xarxes socials:

   Un és més que el que menja

   Sóc Mª del Mar Cinto, llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull (Col·legiada núm. 19151 pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC)) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic (Col·legiada núm. CAT000423 pel Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat).

   En els qüestionaris del col·legi sempre em sortia que anava a dedicar-me a una professió on pogués ajudar els altres, i he de dir ¡que no s’equivocaven! Estic molt agraïda per la professió que exerceixo i la feina feta fins ara. Sent dietista-nutricionista vaig ajudar a moltes persones que buscaven millorar la seva salut física. Però al cap de poc, em vaig veure amb ganes de saber més sobre les nostres emocions i com aquestes ens afecten a tots els nivells. D’aquesta manera, vaig aprendre a acompanyar en el patiment que de vegades em mostraven els pacients en consulta. Així doncs, vaig tenir l’oportunitat de combinar la meva tasca com a nutricionista amb la llicenciatura de psicologia. Una combinació que m’ha permès trobar les tècniques idònies per ajudar els meus pacients.

   Considero que un és més que el que menja. És important mantenir el nostre pes dins d’uns paràmetres saludables, ser constant amb la nostra dieta i donar suport aquesta conducta amb l’exercici físic. Però és difícil mantenir a llarg termini aquests hàbits. Més encara si la nostra ment no està ben alimentada amb pensaments nutritius que ens ajudin. Quan, al costat del pacient, descobrim que els nostres pensaments no són nutritius, i les emocions resultants ens porten a actuar de forma no saludable, la meva feina és convertir-lo en un punt de partida per començar un procés de creixement i així, acompanyar al pacient en la seva exploració personal i la conscienciació sobre la relació que manté amb el menjar.

   Psiconutrició i emocions

   Em fascina el món de les emocions i el cos, crec que som un tot entrellaçat. Per aquest motiu vaig realitzar la formació en Intel·ligència emocional per Psicoterapeutes (segons el model de Salovey i Mayer adaptat per la Dra. Nathalie P. Lizeretti i Ana Rodríguez). Així mateix, per aprofundir en aquesta formació, vaig obtenir el diploma del Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista, formació acreditada per la FEAP, Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes.

   Em considero una persona inquieta i creativa. D’aquí el meu interès en seguir aprofundint en el món de la psiconutrició i la conducta alimentària. Vaig acabar la meva especialització amb el Màster en Intervenció Psicològica en els Trastorns de la Conducta Alimentària i l’Obesitat. He pogut treballar en diferents centres privats i centres hospitalaris on he pogut compartir treball amb equips interdisciplinaris i amb alguns dels millors professionals en aquesta especialització.

   Des que he estat mare, he tornat a reprendre un projecte personal en forma de bloc que es diu Idou Psicologia. Idou és una paraula que per a mi representa el meu mètode de treball. Idou en grec vol dir “contemplar” i en japonès significa “canvi”. A través de la contemplació prenem consciència del que ens envolta, i això ens ofereix la possibilitat de veure els potencials canvis que podem fer i els guanys que aquests ens ofereixen. Aquest bloc és un espai per transmetre les últimes novetats pel que fa a publicacions científiques, donar eines d’autoconeixement per millorar la qualitat de vida en general, i en particular sobre la psiconutrición, hàbits saludables i salut femenina.

   Actualment, realitzo teràpia individual i grupal, xerrades i tallers per tal de donar eines per millorar la relació amb el menjar, entendre les interaccions que es produeixen entre hàbits alimentaris i vida emocional, aprendre a identificar i gestionar les emocions, millorar les habilitats socials, així com acompanyar la persona en el seu autoconeixement i creixement personal. Mitjançant aquest procés treballodiferents conductes disruptives com: afartaments, picoteg nocturn, ansietats, restriccions, …

   Per tot això, tant l’equip de psicòlogues com de dietistes-nutricionistes del Centre Júlia Farré som el tàndem perfecte per trobar les eines idònies per millorar la teva salut.

   Mª del Mar Cinto

   × Clic para concertar visita por whatsapp