Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Melania Vargas

PSICÒLOGA SANITÀRIA

Melania Vargas psicóloga

La relació que tenim amb el menjar en ocasions té a veure amb com ens sentim amb nosaltres mateixos, i també com ens sentim amb relació als altres.

El meu nom és Melania Vargas, sóc llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull de Barcelona, ​​he cursat Màster en Psicologia de la Salut i Psicoteràpia per la Fundació Vidal i Barraquer i Universitat Ramon Llull i he realitzat el Postgrau en Teràpia Familiar Sistèmica amb adults, parella i famílies en ESEUPE (Escola Superior Europea de Psicologia i Educació). Sóc membre número 21466 de Col·legi Oficial de Psicòlegs de Barcelona (COPC) i estic certificada com a Psicòloga Sanitària pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Les pràctiques universitàries em van portar a descobrir el tractament en TCA (trastorns de conducta alimentària), als què m’he dedicat en profunditat en un centre privat d’hospitalització especialitzat en el tractament de trastorns de conducta alimentària, Trastorns de Conducta i Trastorns de Personalitat, no només prestant ajuda al pacient sinó també a les seves famílies.

La meva experiència professional s’ha basat tant en l’acompanyament a adults com a nens i adolescents. He col·laborat com a psicòloga alimentària a l’Hospital de Nens de Barcelona, ​​realitzant avaluació en TCA i psicoeducació en nutrició. Així mateix durant 4 anys vaig treballar a la Unitat d’Hospitalització Infantojuvenil de ITA amb pacients amb Trastorns de la Conducta Alimentària i Trastorns de Conducta.

He treballat en profunditat en el tractament dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), realitzant teràpia d’individual, familiar i grupal. La relació que tenim amb el menjar en ocasions té a veure amb com ens sentim amb nosaltres mateixos i també com ens sentim amb relació als altres. La meva trajectòria professional s’ha centrat en la realització de la diagnosi, avaluació i tractament d’aquest tipus de trastorns, per a això he treballat conjuntament amb psicòlegs, metges, psiquiatres i nutricionistes.

Intervenció Psicoterapèutica

La relació que tenim amb el menjar en ocasions té a veure amb com ens sentim amb nosaltres mateixos, i també com ens sentim amb relació als altres. Així mateix pot emmascarar altres dificultats com poden ser, conflictes emocionals i interpersonals, baixa autoestima, autoexigència, concepte devaluat d’un mateix…

La imatge que tenim de nosaltres ens afecta a totes les àrees de la nostra vida, és per això pel que considero important el treball en autoimatge, autoestima i identificació i gestió emocional. El meu objectiu principal és donar significat a la conducta alimentària, entenent d’on prové i per què es manté al llarg de el temps, per a això crec que cal treballar conjuntament amb el pacient perquè pugui gestionar el seu malestar d’una manera sana, dotant-li de la confiança i eines apropiades per a identificar-lo, i mantenir uns hàbits de vida saludables.

× Concertar visita por whatsapp