Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es 672422554

Ornella Castagnetta

DOCTORA EN PSICOLOGIA Y PSICÒLOGA SANITÀRIA

Ornella Castagnetta psicóloga equipo Centro Júlia Farré

“El procés terapèutic és com començar un viatge a on hi ha moments d’avanç, de descobriment propi, de tensa espera, de descans i, fins i tot, d’avorriment”.

Sóc Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Psicòloga General Sanitària col·legiada num. 28.446 al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. He completat la meva formació cursant el Màster en Teràpia Sistèmica-Relacional.

La meva experiència com a professional de la salut mental s’ha basat en l’acompanyament a nivell individual, de parella i familiar. És un treball que he tingut la sort de poder realitzar juntament amb un equip multidisciplinari (psiquiatres, metges, nutricionistes, supervisors externs, etc).

El procés terapèutic

Per a mi un bon procés terapèutic és eficaç quan terapeuta i pacient arriben a establir una relació de confiança mútua i una adequada aliança terapèutica. En les meves sessions, tenint formació sistèmic-relacional, veig l’individu no només en la seva subjectivitat, sinó també en funció de les seves interaccions i relacions amb els altres. Els Trastorns de la Conducta Alimentària són patologies d’origen multicausal, és a dir, que la combinació de diferents factors influeix en el seu desenvolupament i és molt difícil establir un únic factor detonant. Per tant, en el tractament dirigit a la seva curació, és de vital importància arribar a entendre quin significat i emocions hi ha darrere dels símptomes (vòmits, restricció, afartaments, hiperactivitat, etc.), i al mateix temps tenir en compte les relacions i els rols que la persona exerceix o ha exercit en tots els seus contextos: individual, familiar, de parella, amics, laboral/educatiu, etc. D’aquesta manera el procés terapèutic podrà servir per discernir quins factors relacionals, psíquics i/o emocionals estan mantenint el problema actualment i què hauria de canviar per poder arribar a estar millor.

× Concertar visita por whatsapp