Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Tania López

PSICÒLOGA SANITÀRIA

Tania López psiconutrición

Moltes vegades el que mengem afecta a com ens sentim, però també com ens sentim afecta la nostra manera de menjar, “menjant emocions”.

Sóc la Tania López, psicòloga sanitària per la Universitat de Barcelona i col·legiada número 22539 pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Per mi la psicologia és totalment vocacional, sempre vaig sentir que era al que volia dedicar-me per acostar-me a entendre i ajudar les persones. Em vaig especialitzar en un Màster en Psicologia Clínica en la Universitat Autònoma de Barcelona, el qual em va donar l’oportunitat de realitzar una residència professional en la unitat de trastorns alimentaris de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Allà em vaig enamorar del treball en equip que dúiem a terme i em va acostar a la comprensió de la relació de l’alimentació amb la salut mental i la complexitat del món emocional de les persones. Amb gran curiositat per la comprensió i estudi d’aquest, em va fer investigar sobre les emocions i els TCA, realitzant una recerca i intervenció amb una aproximació humanista i constructivista, des de la teràpia basada en Intel·ligència Emocional elaborada per la Dra. Nathalie P. Lizeretti, que posteriorment vaig presentar en el II Congrés Nacional d’Intel·ligència Emocional a l’Hospital Universitari de Sant Pau.

El treball emocional per al canvi d’hàbits alimentaris

Entenc la relació de la persona amb el menjar, moltes vegades, com un reflex del món interior de la persona, del seu estat emocional i les seves necessitats. Moltes vegades el que mengem afecta a com ens sentim, però també com ens sentim afecta la nostra manera de menjar, “menjant emocions. Això fa que es tapi l’origen del patiment, el qual és essencial treballar, i el que intento és ajudar a conèixer més sobre ell, identificar-ho i comprendre-ho en consulta. Igual que a vegades, la preocupació pel cos emmascara preocupacions més profundes i és essencial treballar la relació amb aquest, des de l’autocura i l’amabilitat, el que em va portar a interessar-me per formar-me en mindfulness. Crec essencial el treball emocional com a factor d’assoliment de canvi permanent en el canvi d’hàbits alimentaris.

Crec en la relació íntima entre uns bons hàbits i estil de vida saludable i el benestar físic i emocional de la persona, no només l’alimentació, sinó el maneig de l’estrès, la gestió emocional, la comprensió d’un mateix i les necessitats que presentem i com ens atenem. També crec en els innombrables beneficis de l’activitat física en l’àmbit psicològic i emocional. No només ho he viscut en consulta, sinó que també a nivell personal. Això fa que m’estigui formant en un Màster en Psicologia de l’EsportMens sana in corpore sano. Aspecte fonamental que a vegades en la nostra societat i cultura actual, per desgràcia, l’un o l’altre queda descuidat.

Experiència professional en psiconutrició

Arran de la meva experiència professional en una Unitat d’Obesitat, vaig descobrir el treball conjunt amb nutricionista i això em va ajudar a nodrir-me i enriquir-me com a professional i persona i des d’aquí crec que el treball conjunt i pròxim entre tots dos és essencial. 

Compto amb experiència en l’àmbit de la psiconutrició, trastorns alimentaris, sobrepès i obesitat; especialitzant-me en aquests en adolescents i adults a nivell de psicoteràpia individual, grupal i familiar. A més d’impartir tallers temàtics lligats a aspectes d’ansietat per menjar, hàbits alimentaris, psicologia de l’esport, imatge corporal, habilitats socials, eines per a pares o intel·ligència emocional.

Em defineixo com una persona dedicada a renovar-me per a millorar la comprensió de les persones i integrar noves eines terapèutiques. Això va motivar que em formés com a Psicoterapeuta breu estratègica a la Universitat de Girona. Crec que el que sóc com a professional li ho dec en gran manera a les persones amb les quals he compartit processos terapèutics. Gaudeixo moltíssim del meu treball. Visc la teràpia com un procés de construcció mútua en el qual intento acompanyar i ajudar la persona a aprendre a escoltar-se, entendre’s, comprendre’s, aprendre a identificar les seves necessitats i cuidar-se. Crec que el major expert és la persona en si i l’acompanyo en el procés de canvi i creixement.

Crec que junts podem construir aquest espai càlid, empàtic i segur en el centre Júlia Farré.

× Concertar visita por whatsapp