Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Claudia Brassesco

DIETISTA – NUTRICIONISTA

Sóc la Claudia Brassesco García, graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Ramon Llull. Col·legiada nº 1290.

El meu interès per la nutrició va sorgir quan vaig veure que cada vegada eren més les malalties que estaven relacionades amb uns mals hàbits alimentaris. Vaig sentir la curiositat i necessitat d’estudiar els aliments i quina relació comparteixen les persones amb ells. Va ser aquí quan finalment vaig descobrir la meva vocació: poder ajudar a les persones mitjançant un enfocament bio-psico-social, millorant així la seva qualitat de vida.

Quan una persona acudeix a consulta diposita el 100% de la seva confiança en el nutricionista. A més d’una pauta alimentària, espera empatia i comprensió sobre les circumstàncies que els envolten. Això ajuda a entendre moltes de les conductes alimentàries que estan duent a terme i permet definir l’estratègia nutricional més adequada per a aquesta persona.

Cada persona és diferent per tant, el seu tractament també ho és.

Portar un estil de vida saludable no és sinònim de restriccions ni prohibicions, si ho és la flexibilitat. Crec en la tasca del nutricionista per adaptar els aliments cap a una versió més nutritiva i sana, de manera que les recomanacions nutricionals s’ajustin a les seves necessitats sense renunciar a el plaer de menjar.

Alimentació i salut hormonal de la dona

El camp de la nutrició clínica en el que tinc més experiència és el de la salut hormonal de la dona. Cada vegada són més les dones que tenen alteracions en el seu cicle menstrual sense saber que el que els hi passa no és el normal. El meu objectiu es basa en explicar com funciona el cicle menstrual perquè elles mateixes siguin capaces d’identificar els diferents comportaments i símptomes i, per tant, siguin coneixedores de la seva salut hormonal. Lamentablement, moltes d’elles no es senten ateses per part dels professionals que les atenen. La manca d’informació i el desconeixement dóna lloc al fet que moltes vegades s’acabi normalitzant el que no és normal (dolor menstrual, síndrome premenstrual) i es confonguin molts termes entre si (ovari poliquístic amb síndrome d’ovari poliquístic).

Cada dona és única i la seva història també

L’ovulació és la part més important del cicle i no només té una fi reproductiu sinó que està involucrada en molts més sistemes (metabòlic, cardiovascular, ossi). El cicle menstrual és un signe vital pel que se li ha de donar la importància que es mereix. Per això, en consulta treballo des de la nutrició els desajustos hormonals més comuns de la dona en edat reproductiva (síndrome d’ovari poliquísitico, amenorrea hipotalàmica, hiperprolactinèmia, hipotiroïdisme i envelliment fol·licular) a més de les patologies ginecològiques més recurrents i invisibles per a la nostra societat (dismenorrea, endometriosi, adenomiosis, miomes, pòlips, fibrosi i síndrome premenstrual).

A més, també acompanyo a dones, homes i parelles amb desig gestacional tant de forma natural com sota tractaments de reproducció assistida. Lamentablement, hi ha circumstàncies i factors que no podem modificar (edat, genètica, patologies, causes desconegudes …). Tot i així, des de la nutrició podem millorar significativament alguns dels trastorns hormonals femenins com masculins que dificulten la concepció. L’abordatge nutricional i psicològic ha demostrat millorar la fertilitat.

La meva formació

Pel que fa a la meva formació, he realitzat el postgrau de Nutrició en l’embaràs, lactància i etapa infantil per l’escola ESNECA a més de el curs en Nutrició Esportiva per la Federació Espanyola de Medicina de l’Esport i el curs d’Alimentació i Càncer per l’Institut Català d’ Oncologia (ICO). A més, també he fet el curs Experto en Obesidad i en poc temps començaré el curs Experto en Patología Digestiva dirigits per Experto en Nutrición. No obstant, tinc molts més estudis i cursos enfocats a la millora de la salut menstrual i reproductiva de la dona impartits per diversos centres i entitats (Osana, CEAN, Nord Salut, CYCLO, Kiarawomen i REGENERA) on es treballa la salut hormonal de la dona des d’una perspectiva integrativa. Però, vull continuar estudiant i formant-me cada dia, doncs la nutrició no és una ciència exacta ni absoluta. Per això, em sento amb el compromís de seguir estudiant constantment per transmetre i ensenyar les recomanacions i consells més actualitzats basats en l’evidència científica per a cada un dels pacients que acudeixen a consulta.

× Concertar visita por whatsapp