Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Laia Pascual

Dietista-nutricionista

Crec en la importància de fer una intervenció nutricional on es pugui educar als pacients amb la finalitat d’empoderar-los i fer que siguin capaços d’agafar les regnes dels seus propis hàbits alimentaris.

Sóc Laia Pascual, graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la URL amb número de col·legiada CAT001931 al Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya. Vaig fer un màster en “Nutrición, Salud y Mujer” per la UCM i varis cursos sobre diverses especialitats encara que la majoria estan principalment enfocats en la fertilitat i les diferents etapes de la vida de la dona.

Durant el grau universitari em vaig adonar de tot allò que pot aportar un dietista-nutricionista en la millora de la qualitat de vida de molts pacients. Tot i això, quan estava finalitzant el grau, vaig descobrir el rol de la nutrició en una cosa que desconeixia: alteracions metabòliques i/o hormonals que podien arribar a afectar els cicles menstruals i la funció reproductiva de les persones.

Fertilitat femenina i masculina

Aquests darrers anys a consulta he pogut acompanyar parelles en processos de fertilitat tant natural com per reproducció assistida. Hi ha casos en què un tractament de reproducció assistida (TRA) és necessari per aconseguir un embaràs però el seu èxit depèn de molts factors. Per tant, crec en la importància de realitzar un abordatge integral, incloent-hi una valoració i un tractament nutricional respectiu abans de sotmetre’s a un TRA. És important tenir present que la fertilitat masculina juga un paper igual d’important en aquest tipus de processos que la fertilitat femenina.

Alteracions hormonals de la dona

Mirant més enllà de les funcions reproductives de la dona, hi ha diverses situacions que poden alterar els cicles menstruals (els quals són indicadors de salut) com desequilibris hormonals i metabòlics, sent necessari tractar l’origen del problema amb la finalitat de millorar la simptomatologia existent. L’alimentació forma part d’aquest procés de manera que un treball multidisciplinari incloent un abordatge nutricional adaptat a la situació del/la pacient serà de gran ajuda per millorar la clínica i, conseqüentment, la qualitat de vida.

× Concertar visita por whatsapp