Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Laura Pérez

PSICÒLOGA SANITÀRIA

Laura Pérez Psiconutrición

És molt important arribar a nodrir-se d’una manera conscient, i això s’aconsegueix connectant amb el “aquí i ara”.

El meu nom és Laura Pérez, sóc psicòloga clínica per la Universitat de Barcelona i col·legiada per el Col·legi de Psicologia de Catalunya amb el número 29570.

Recordo fa uns anys, la pregunta que ens va plantejar un professor de la universitat els primers dies de classe, “Perquè heu decidit estudiar psicologia?” i la meva resposta va ser ràpida, volia arribar a entendre que passa per la ment de les persones, poder donar un sentit a aquest significat que assignem cadascú al que vivim, i així tractar d’ajudar a aquells que ho necessitessin.

El transcurs a psicoteràpia

Per a mi és primordial comprendre que cada persona té interpretacions subjectives de les diferents situacions que ha viscut, d’aquí la meva mirada constructivista. Aquest enfoc m’ha portat a treballar amb cada pacient de manera diferent, observant quins factors, són els mantenidors del seu malestar emocional i quins són els que s’haurien de canviar per aconseguir una vida més funcional.

Per això cada persona té una relació diferent amb el menjar, i aquesta pot arribar a afectar fins al punt de convertir-se en la principal preocupació diària. Quan ens obsessionem amb el menjar, és provable que la nostra ment no pugui parar de pensar en restringir, atracar-se o ingerir un aliment que ens hem prohibit, i això es deu al component emocional associat. Per contenir aquest pensament hi ha altres alternatives, abans que portar a terme la conducta “problema”, la qual si realitzem segurament ens porti a la culpa, al rebuig i a la insatisfacció amb un mateix. De tal manera, penso que és molt important arribar a nodrir-se d’una manera conscient, i això s’aconsegueix connectant amb el “aquí i ara” enfrontant-nos a la situació i veient que és el que necessitem en aquell moment.

× Concertar visita por whatsapp