Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Mariola Jiménez

DIETISTA – NUTRICIONISTA

Segueix-me a les xarxes socials:

No es tracta de fer-ho perfecte, es tracta de fer-ho el millor que podem amb allò que tenim.

Soc la Mariola Jiménez, dietista-nutricionista col·legiada (CAT002004)

Entenc la salut des d’una visió integrativa, pràctica i coherent. No crec en les dietes estrictes ni en els dogmes. Si en educar, empoderar i acompanyar a les persones.

Tot i que vaig iniciar la meva trajectòria laboral al sector empresarial, vaig decidir que no volia renunciar a la meva passió i vaig emprendre el que ha sigut (i és) el viatge més apassionant de la meva vida, dedicar-me a la nutrició i a la salut.

Vaig deixar la meva feina i vaig començar el grau en Nutrició Humana i Dietètica en la Universitat Ramón Llull de Barcelona. A més, des del primer any de carrera no he deixat de formar-me  pel meu compte, realitzant vàries formacions en ICNS, CEAN, Osana, Nutridigestivas, Centre Aleris, etc. Actualment, estic cursant el màster en Microbiota Humana per la Universitat de CEU-Cardenal Herrera.

Nutrició i patologies digestives

M’he especialitzat en l’àmbit clínic, en concret en patologia digestiva, microbiota i en trastorns hormonals.

Soc una apassionada de la meva professió i gaudeixo com una nena aprenent. Com més estudio, més m’adono de tot el que ens queda per saber en nutrició. El que avui creiem que és una certesa, demà pot ser que no ho sigui, i al revés. La microbiota és un bon exemple. Fins fa ben poquet, era una gran desconeguda i s’ignorava per complet la seva rellevància en la salut i la malaltia. Avui sabem que certes alteracions de la microbiota estan estretament relacionades amb nombroses patologies, des de malalties metabòliques, inflamatòries i autoimmunes, fins a malalties neuro-degeneratives.

És per això que sempre intento mantenir una ment oberta, critica i flexible. M’agrada transmetre als meus pacients que la nutrició no és blanc o negre, al mig trobem un ample paleta de grisos.

No es tracta de fer-ho perfecte, es tracta de fer-ho el millor que podem amb allò que tenim.

Part de la meva especialització és fruit que jo mateixa he patit en primera persona problemes digestius. Empatitzo molt amb el malestar que la patologia produeix i amb la impotència i la incomprensió, moltes vegades per part de l’entorn més proper, que senten els pacients. Com a nutricionistes, és molt important mostrar la nostra part més humana. Comprendre als pacients, què senten, quin és el seu entorn, no jutjar… en definitiva, donar la mà perquè el camí que recorreguem sigui més planer. A consulta, dono eines pràctiques perquè el pacient pugui dur a terme la pauta nutricional, adaptant-la a la seva vida i el seu context particular. El meu objectiu és educar, no imposar.

Pel que fa a la meva part personal, tinc també un vessant “yogui” i m’agrada molt cuinar. Són el meu moment de (des)conexió.

× Concertar visita por whatsapp