Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Iria Quintans

DIETISTA – NUTRICIONISTA

Crec que és fonamental posar-se al lloc de l’altra persona per oferir els recursos que millor s’adaptin a la seva situació i al moment que està vivint.

Sóc Iria Quintáns, Dietista-Nutricionista (número de col·legiada CAT000985). Vaig començar el meu camí com a professional de la nutrició, cursant el Cicle Superior de Dietètica. Em va semblar un món apassionant des del qual poder brindar ajuda, però em sentia amb una gran responsabilitat. Per això, vaig decidir seguir formant-me, fent el Grau de Nutrició Humana i Dietètica a la universitat de Barcelona. Definitivament aquest era el camí que volia seguir i al llarg d’aquests anys, vaig poder desenvolupar les meves aptituds professionals en diferents sectors: nutrició comunitària, restauració col·lectiva, formació i assessorament dietètic.

Vaig continuar la meva especialització, en matèria de nutrició en l’embaràs i la infància, Trastorns de la Conducta Alimentària, obesitat i malalties digestives, entre d’altres. Formació que he pogut traslladar a la pràctica ajudant a persones que pateixen malalties autoimmunes (tiroïditis de Hashimoto, Síndrome de Sjögren, Artritis Reumatoide, Lupus Eritematós Sistèmic, malaltia celíaca) a millorar la seva qualitat de vida o detectar desencadenants en aquelles que cursen amb brots, utilitzant l’alimentació personalitzada com a part del seu tractament. Mitjançant la intervenció nutricional també he pogut ajudar a persones amb dermatitis atòpica, crisi de migranya, disfuncions menstruals, síndrome d’ovari poliquístic o restrenyiment crònic.

Aprendre a menjar en família

Des del meu propi projecte “Aprendre a menjar en família” vaig voler traslladar a cada llar la importància de l’alimentació que es viu i es comparteix entre generacions al nucli familiar. Gràcies a això he pogut acompanyar les famílies en el seu desig de ser mares i pares, afavorint mitjançant l’alimentació un estat fèrtil adequat i una salut òptima en l’etapa prèvia a l’embaràs. I després, durant la gestació, atenent a les necessitats nutricionals de la mare, mesures de seguretat alimentària, possibles símptomes, sempre atenent a possibles patologies ja anteriors a l’embaràs o durant el mateix, com la diabetis gestacional.

Després de la meva pròpia experiència, vaig voler complir un altre dels meus somnis, poder acompanyar a altres dones lactants, formant-me com a assessora de lactància materna en Edulacta i a la Federación Española de Asociaciones Pro-Lactancia Materna (Fedalma). Saber reconèixer si l’adherència, postura i posició al pit és correcte, o si n’hi ha dificultats en la succió (com pot ocórrer en casos de prematuritat o si el nadó presenta fre de la llengua), poden ser claus perquè la lactància materna s’estableixi de manera exitosa i detectar implicacions en el desenvolupament del nadó. En consulta, he pogut ajudar a solucionar les diferents dificultats, desmitificar algunes creences errònies habituals (ja des de l’embaràs) i adaptar les recomanacions i pautes nutricionals de manera específica, tant per a la mare com pel seu nadó.

La importància de l’alimentació en la primera infància

Tant en consulta com als tallers que imparteixo, poso en valor la importància de l’alimentació dels primers anys de vida, sota els principis de l’alimentació perceptiva (OMS): potenciant la seva autonomia i experimentant amb els aliments, alimentant amb paciència, sense distraccions i recordant que els moments de menjar són períodes d’aprenentatge i amor. Per això, vaig decidir investigar més sobre el mètode d’alimentació complementària que més s’apropava a aquests valors: el Baby Led weaning i poder així oferir formació basada en la més recent evidència científica a altres professionals sanitaris i donar eines útils a les famílies.

Crec que és fonamental posar-se al lloc de l’altra persona per oferir els recursos que millor s’adaptin a la seva situació i al moment que està vivint. Aquest va ser un dels motius pels quals vaig començar a divulgar sobre nutrició i salut a la meva web i xarxes socials, així com blocs de criança, com LactApp, referents en lactància materna. Apropant-me a les preocupacions o dubtes més habituals i creant eines pràctiques o, simplement, tractant l’alimentació d’una manera flexible, variable entre persones i en diferents etapes, sense restar-li la importància que té a les nostres vides.

Especialitats de la Iria Quintáns

  • Malalties autoimmunes
  • Alimentació del nadó
  • Alimentació infantil
  • Alimentació durant la lactància
  • Dieta durant l’embaràs
  • Patologia digestiva
  • Dieta vegetariana
  • Intoleràncies alimentàries
  • Hipotiroïdisme
  • Pla familiar
  • Malaltia renal
  • Cardiopaties
  • Dieta per a l’àcid úric
× Concertar visita por whatsapp