Aquest bloc no està especialitzat en cuina però avui vull compartir amb vosaltres una recepta de mandonguilles de verdures que ha fet la nostra recepcionista Imma. No és dietista – nutricionista, ni tampoc cuinera, però sembla que després d’1 any amb nosaltres se li han començat a enganxar coses 😉
Com molts sabreu, els dilluns pel matí és dia de reunió al Centre de Nutrició Julia Farré i moltes vegades aprofitem la ocasió per portar esmorzar i després de la reunió dinem junts. Va ser en una d’aquestes ocasions quan l’Imma ens va sorprendre a tots a les 2 de la tarda amb aquestes magnífiques mandonguilles vegetarianes. En provar-les no vam dubtar a demanar-li la recepta i l’hem volgut compartir amb tots vosaltres ja que és fàcil de fer i estan boníssimes.
Temps de preparació: 90 min
Ingredients per a 6 persones:
- 500 grams de bolets variats (ella fa servir ceps i rovellons)
- 1 ceba tallada petita
- Verdures tallades petites (pastanaga, pebrot vermell i verd, porro …)
- All i julivert
- 1 ou
- 3 – 4 cullerades de pa ratllat
- Farina
- Salsa de tomàquet casolana (sofregit de tomàquet i ceba)
Preparació:
- Sofregir els bolets, triturar amb la batedora i reservar. Realitzar el mateix procediment amb la ceba i les verdures. Barrejar-ho amb els bolets.
- Afegir l’ou i el pa ratllat (si fes falta es pot afegir més pa ratllat fins que la barreja tingui consistència). Barrejar-ho tot molt bé fins que quedi una massa uniforme.
- Deixar refredar tapat amb film transparent a la nevera.
- Fer pilotetes, enfarinar i fregir.
- Posa les mandonguilles en una cassola amb el sofregit de tomàquet i ceba a foc suau. Vigilar en remoure que es desfan molt fàcilment. Millor moure la cassola per evitar que s’enganxin.
Espero que us agradi. Nosaltres les hem acompanyat d’arròs blanc bullit.
Us convidem a compartir les vostres fotos de la recepta a les xarxes socials amb el hashtag #CentroJuliaFarre