Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Molts excessos aquest nadal? Et fa por pujar a la bàscula? Les teves digestions no són les que eren abans de començar les festes? Et sents inflat/da?

L’augment de pes, les males digestions, el restrenyiment i la sensació d’inflor són alguns dels problemes que poden aparèixer degut als excesos del nadal.

Si com a propòsit d’any nou t’has proposat baixar de pes o millorar els teus hàbits, et recomanem que no busquis dietes per internet ni productes miraculosos i visitis a un dietista-nutricionista.

Per ajudar-te a perdre els grams de pes que puguis haver guanyat amb els excessos de les festes, hem contactat amb diferents bloggers per a que ens donin idees de receptes hipocalòriques i saludables.

Si proves alguna d’elles, fes-li una foto i comparteix-la a les teves xarxes socials explicant-nos la teva experiència amb el hashtag #centrojuliafarre.

                                               Aquí les tens!

BOLETS SHITAKE FARCITS DE MILL I VERDURES

recepte Carla Rossini

Ració: 4 persones

Dificultat: baixa

Temps d’elaboració: 30 min.

Ingredients:

  • 60gr de mill
  • 350ml d’aigua
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 20 bolets de tipus Shitake
  • Sal
  • 4 cullerades d’oli

Carla Rossini 

Els seus perfils a les xarxes socials:

Els seus perfils a les xarxes socials:

 

Preparació:

  1. Rentar i tallar a dauets l’albergínia, el carbassó i el pebrot. En una paella afegeix 3 cullerades d’oli i quan estigui ben calent afegeix les verdures i la sal.
  2. Preescalfa el forn a 180ºC.
  3. Tapa la paella i baixa a foc lent. Deixa coure i ves remenant cada 5 minuts durant uns 20 minuts. Quan vagis obrint la tapa per remoure els ingredients, deixa que caigui l’aigua a la paella, és fruit del vapor acumulat.
  4. Mentre les verdures es van coent, bull el mill uns 20 minuts. Pots fer-ho al microones (amb alguna silicona) uns 16 minuts a 800w.
  5. Afegeix els bolets 5 minuts al forn i després reserva-ho.
  6. Una vegada estiguin fetes les verdures i el mill barreja’ls.
  7. Treu els bolets del forn i farceix-los.
  8. Olora, sent, menja poc a poc i sobretot… Disfruta!

FRITTATA DE FULLA VERDA

recepte Juan Llorca

Ració: 4 persones

Dificultat: fàcil

Temps d’elaboració: 20 min.

Sense gluten ni làctics.

Ingredients:

  • 5 ous
  • 1 ceba
  • 1/2 gra d’all
  • 1 carbassó petit
  • 1 Manat d’espinacs
  • 1 grapat de julivert
  • 1 grapat de coriandre
  • 1 grapat d’anet
  • C/s oli
  • C/s sal

Juan Llorca

Els seus perfils a les xarxes socials:

Els seus perfils a les xarxes socials:

 

Preparació:

  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Rentar totes les verdures i fulles verdes i tallar a juliana.
  3. Ofega la ceba en la mateixa paella que introduirem al forn, amb una mica d’oli i quan comenci a agafar color, afegirem l’oli.
  4. Afegim el carbassó i els espinacs. Els ofeguem un parell de minuts més.
  5. Batem els ous amb una mica de sal i els incorporem a la paella.
  6. Deixem que qualli una mica per sota i afegim el julivert, el coriandre i l’anet ben picadets.
  7. Introduïm la paella al forn calent i esperem de 5 a 7 minuts fins que l’ou estigui quallat.

Notes:

  • Important que la paella no tingui cap part de plàstic o similar.
  • Pots canviar les fulles verdes per la varietat que prefereixis, inclús fer-les directament a la paella o canviar el carbassó per qualsevol altre vegetal.

SOPA VEGETAL AMB WAKAME I CÚRCUMA

recepte Delicies Kitchen

Ració: 3-4 persones

Dificultat: molt fàcil

Temps d’elaboració: 35 min.

Ingredients:

  • 1 ceba mitjana
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1 porro
  • 1,5 tasses de carbassa picada a quadrets
  • 1 branca d’api
  • 4 grans d’all picats
  • 4 tomàquets madurs, pelats i picats
  • 1 litre d’aigua
  • 1,5 cullerades de postres de farigola
  • 1 culleradeta de postres de romaní sec (o fresc picat)
  • 1/4 cullerada de postres de canyella en pols
  • 1/4 de postres de pebre negra mòlta
  • 1,5 cullerada de postres de cúrcuma mòlta
  • 1,5 cullerades de sal ( o al gust)
  • 1 o 2 cullerades soperes d’alga wakame seca
  • 1/2 bròquil

Isa “Delicies Kitchen”

Els seus perfils a les xarxes socials:

Els seus perfils a les xarxes socials:

 

Preparació:

  1. Picar la ceba i el porro en una olla junt amb l’oli i sofregir durant uns minuts, afegint una mica d’aigua si veiem que se’ns queda enganxat.
  2. Introduir els alls, la carbassa i l’api ben picat i remoure bé.
  3. Afegir els tomàquets, l’aigua, la sal i les espècies (menys la cúrcuma i el pebre).
  4. Quan les hortalisses estiguin casi cuites del tot, afegir el bròquil tallat en flors o més petit i deixar coure durant 3-4 minuts abans d’apagar el forc. En aquest moment afegeix la cúrcuma, el pebre i la wakame.
  5. Remoure bé, rectifica la sal si ho veus convenient i tapa.
  6. Uns minuts més tard, les algues hauran augmentat de volum i podrem servir.
  7. Decorar amb alguna herba aromàtica fresca (opcional).

CREMA DE PORRO I FONOLL

recepte Nerea La Casta

Ració: 2-3 persones

Dificultat: fàcil

Temps d’elaboració: 25 min.

Ingredients:

  • 2 porros tallats finets.
  • 1/2 Fonoll tallat finet.
  • 1/2 ceba tallada en mitges llunes.
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra.
  • 1 grapat de llavors (carbassa i chia).
  • Una mica de sal marina.

Nerea La Casta 

Els seus perfils a les xarxes socials:

Els seus perfils a les xarxes socials:

 

Preparació:

  1. Saltejar la ceba i els porros en un cassó amb una mica d’oli d’oliva verge extra i una mica de sal durant 5 minuts, sense tapa i a foc mig.
  2. Afegeix el fonoll. Quan les verdures estiguin daurades, afegeix aigua fins que cobreixi 1/4 del volum de les verdures. Tapa i deixa coure a foc mig-alt durant 15-20 minuts.
  3. Fes puré amb un minipimer o batedora fins aconseguir una consistència cremosa, afegin una mica més d’aigua si fes falta.
  4. Servir en un plat fons o un bol amb llavors i una mica d’oli d’oliva verge extra.

CREPTILLA

recepte Gabriela Uriarte

Ració: 1 persona

Dificultat: fàcil

Temps d’elaboració: 15 minuts

Ingredients:

  • 2 ous complets i la clara d’un altre
  • 5 xampinyons
  • 2 grapats d’espinacs frescos
  • 2 nous
  • Un tall gran (50gr) de salmó fumat o gall d’indi o pernil dolç
  • Una cullerada sopera de farina de civada natural no molt plena.

Gabriela Uriarte 

Els seus perfils a les xarxes socials:

Els seus perfils a les xarxes socials:

 

Preparació:

  1. Batem els ous i les clares i tamisem la farina amb l’ajuda d’un colador per a que no es facin grumolls.
  2. A la paella antiadherent, saltegem primer els xampinyons tallats en quarts amb oli, all i julivert i afegim els espinacs. Quan es redueixi trossegem les nous i retirem la paella.
  3. Després amb la paella amb una mica d’oli afegim la barreja dels ous per fer la crep.
  4. El truc està en que es faci la part de sota a foc mig-alt. Quan balli la crep a la paella i la part superior estigui crua estarà preparat per montar-se.
  5. Traiem la paella, farcim la crep, tanquem i ja està!
  6. Depen del facit que li posis conté unes 390 kcal per ració, però pots preparar-la més lleugera substituint el salmó fumat per un tall de gall d’indi i treient les nous de la recepta. D’aquesta manera estalviaràs aproximadament unes 100 kcal. Igual de bo i més lleuger!
Ana Amengual

Ana Amengual

Dietista - Nutricionista

 

× Concertar visita por whatsapp