933486557    C/ Balmes 172 Principal 2ª 08006 – Barcelona info@juliafarre.es

      Ana Amengual

      DIETISTA – NUTRICIONISTA

      Segueix-me a les xarxes socials:

      El meu nom és Ana Amengual, dietista-nutricionista col·legiada nº685 en el CODINUCAT. Pot ser que ja em coneguis pel meu blog biografiadeunplato.com. En ell escric sobre diferents temes: mites nutricionals, conceptes teòrics sobre nutrició, exercicis pràctics per interpretar les etiquetes dels productes, receptes fàcils i saludables, consells senzills per menjar de forma més sana i equilibrada, etc.

      Abans d’iniciar-me en l’aventura del blog, vaig voler aprendre sobre màrqueting amb l’objectiu de poder transmetre eficaçment els meus missatges. Així que vaig estudiar el Programa Superior en Marketing Digital i Comerç Electrònic a l’Escola d’Administració d’Empreses de Barcelona.

      Actualment em dedico a la consulta perquè em complau ajudar a les persones a millorar la seva qualitat de vida, la seva salut i fins i tot la de la gent del seu entorn.

      M’apassiona la meva feina, conèixer a cada persona i la seva situació, acompanyar-la i recolzar-la durant un procés de canvi tan important com són els hàbits i l’estil de vida.

      Sempre intento proporcionar eines, com receptes o consells, que facilitin a la persona dur a terme petits canvis que aniran millorant la seva alimentació i la seva forma d’entendre la nutrició.

      També faig col·laboracions i imparteixo xerrades i formacions tant a empreses com a escoles.

      M’agrada ser professionalment activa ja que la figura del dietista-nutricionista avui és més necessària que mai. Per què? Perquè vivim en una societat estressada i accelerada, en la que les prioritats han canviat de forma radical i la salut i el benestar han passat a un segon plànol. Sembla que menjar és un tràmit, que només necessitem saciar-nos per continuar amb el dia a dia i oblidem que som el que mengem.

      La salut no ho és tot, però sense ella, tota la resta és res.” Schopenhauer

      La indústria alimentària i la publicitat ens diuen què menjar, quin producte ens aprimarà miraculosament o què podem preparar en un minut al microones per no perdre el temps cuinant. Això està generant una situació alarmant, on malalties relacionades amb la mala alimentació com la diabetis, les cardiopaties o el càncer, es van multiplicant i cada vegada augmenta més i més el percentatge de morbiditat i mortalitat a nivell mundial a causa d’aquestes.

      A Espanya l’escassa propaganda sobre alimentació saludable, la mala legislació, la publicitat i l’obstacle que produeix l’intrusisme en la nostra professió, estan generant una societat en la que seva població infantil ja és líder mundial en obesitat.

      Entre tot aquest entorn tan enutjós sé que tinc una gran responsabilitat i molt per fer, però també molta energia i ganes d’ajudar a les persones a menjar de forma més sana i equilibrada per recuperar la seva salut i benestar.