Av/ Diagonal 357 Principal, 08037 – Barcelona 933486557 / info@juliafarre.es34672422554

Sara Alcalà

DIETISTA – NUTRICIONISTA

“La meva missió és guiar les dones perquè entenguin i reconnectin amb els seus cossos de manera que puguin reprendre el control de la seva fertilitat cap a la maternitat”

Sóc la Sara Alcalà Barcons, graduada en Nutrició Humana i Dietètica (NHD) i Ciència i Tecnologia dels aliments (CTA) per la Universitat de Vic. Especialitzada en nutrició per a la fertilitat, la salut hormonal de la dona i embarassos per Nutrition Plus, l’Associació de Dietistes líders i experts en “Early Life Nutrition” (ELN) i malalties reproductives a Austràlia.

Des de llavors vaig emprendre el meu camí com a professional de la nutrició i vaig adquirir més de 8 anys d’experiència en el camp de la nutrició i dietètica en un gran ventall d’entorns d’atenció mèdica diferents a Espanya i Austràlia (on he viscut durant 4 anys).

Salut hormonal, fertilitat i alimentació

Des de la meva experiència com a dietista general i com a dona que sóc, de seguida em vaig adonar de com n’és de rellevant la salut del cicle menstrual i el balanç hormonal per mantenir un estat de salut òptim i integral. Així mateix, el paper de la nutrició i els canvis en l’estil de vida com a primera línia en la intervenció de tractaments per a l’equilibri hormonal, la fertilitat i l’embaràs estan infravalorats. Desafortunadament, considero que hi ha un gran buit entre les darreres investigacions i la pràctica clínica actual.

He experimentat personalment com n’és de frustrant tenir alteracions del cicle menstrual, disfunció en el balanç hormonal, la pèrdua en el control de la fertilitat i no obtenir respostes. Això em va motivar a seguir formant-me i especialitzar-me en fertilitat, salut prenatal i salut hormonal amb els millors experts per adquirir el major coneixement i ajudar totes aquelles dones que es trobin en la mateixa situació que al seu dia jo em vaig trobar.

Early life nutrition

El meu interès es va despertar encara més quan vaig descobrir com de poderoses són les intervencions específiques de nutrició i l’estil de vida per a la salut reproductiva de les dones, la fertilitat i els seus futurs nadons. Tot comença en la ELN (Early Life Nutrition), que abasta els primers 1.000 dies de vida, des d’abans que un nen sigui concebut fins al seu segon aniversari. El que mengem en els mesos previs a la concepció, no només pot optimitzar les possibilitats de quedar-se embarassada, sinó que també pot literalment donar forma a la salut futura del nadó. Vaig descobrir que aquesta era realment la meva passió, perquè es pot transformar la vida d’algú fent petits canvis (però efectius) en la dieta i l’estil de vida.

La nutrició pot tenir un gran impacte en mitigar qualsevol problema hormonal.

Des de llavors, la meva vida personal i professional mai no ha estat la mateixa. Vaig resoldre els meus problemes hormonals i vaig decidir centrar-me en les àrees de fertilitat, salut reproductiva/hormonal i nutrició per transformar la vida de les persones. Em vaig prometre a mi mateixa que ajudaria a les dones a comprendre els seus cossos, optimitzar la seva dieta i transformar el seu estil de vida per reprendre el control de la seva fertilitat i trobar un embaràs més feliç i saludable (i nadons mes sans!).

El meu abordatge nutricional i metodologia:

“ Si hi ha un moment a la teva vida que la nutrició ha de ser la teva prioritat, aquest moment és ARA”

La meva passió és ajudar dones amb dificultats de fertilitat i/o problemes hormonals a optimitzar la seva dieta i transformar el seu estil de vida per aconseguir un embaràs saludable i proporcionar als seus nadons amb el millor estat de salut possible, a curt i llarg termini.

Utilitzo una combinació de medicina funcional, integradora i holística (basada en les darreres evidència científiques) focalitzat en ALIMENTS REALS com a primer abordatge, per garantir i recolzar el benestar total de la ment i el cos. Crec que el menjar és la millor forma de medicina i que l’elecció d’aliments basada en dietes ancestrals és una de les maneres més saludables d’alimentar els nostres cossos i ments. Certament, no hi ha dietes o aliments màgics, i encara menys dietes restrictives quan treballes amb mi.

Treballo conjuntament amb els meus pacients per trobar la veritable arrel causant de la simptomatologia clínica per així poder abordar qualsevol problema que identifiquem. Em baso en la premissa que cal resoldre el problema en lloc de posar pegats als símptomes. Quan aconsegueixes entendre el teu cos i ens enfoquem en les causes fonamentals de la teva salut i fertilitat, ens permet recolzar naturalment els processos naturals del teu cos.

La medicina convencional tendeix a aïllar el sistema reproductiu. No obstant això, l’evidència és cada vegada més clara que els sistemes funcionals del nostre cos no treballen per separat; per tant, si altres àrees requereixen recursos, la salut hormonal i la fertilitat patiran. El meu objectiu és educar i ensenyar als meus pacients a treballar amb els seus propis cossos per millorar la funció reproductiva, la qualitat dels òvuls i dels espermatozoides.

Al meu parer, considero que segueix existint un gran buit en el nostre sistema mèdic en quant a l’oferta de tractaments naturals per a la infertilitat. Com a conseqüència, ens perdem alguns passos bàsics realment fonamentals per optimitzar la fertilitat per a la concepció. És per això que treballo amb tots els meus pacients recolzant des de l’ovulació fins a la concepció.

“Considero que totes les dones són dignes de ser mares, inclús si el viatge fins allà és difícil”

El meu enfocament de la nutrició és molt pràctic, realista i adaptable al estil de vida de cada persona. Un dels meus propòsits és ensenyar que menjar per optimitzar el sistema hormonal i la fertilitat no hauria de ser dur, avorrit o miserable. Menjar ha de ser una experiència de felicitat.

× Concertar visita por whatsapp